ЕМФ Лига Шампиона у минифудбалу 2023

У Орадеи, граду у суседној Румунији, играо се турнир у минифудбалу, на ком учествује и вицешампион Србије, екипа Градске Пивнице из Новог Сада. Поразом од чешког вицешампиона екипе „Ostravsky Zabren“ са 4-3 наш тим је почео такмичење у Д групи, али је потом остварио две победе против шампиона Мађарске екипе „Szpcdse“ са 2-1 и пољског шампиона екипе „Firma ZK Grzybowice Zabraze“ са убедљивих 6-2 и тако освојио прво место и пласирао се у осмину финала еминентног такмичења.

Фото: ЕМФ 2023

После тријумфа над мађарском екипом од 2:1, пред капитеном Јованом Вуканићем и дружином пао је и представник Пољске „Фирма ЗК Гржибовице Забразе“. Резултат од 6:2 (3:0) за Градску Пивницу не осликава верно све оно што се на терену збивало, јер су Новосађани на полувреме отишли с убедљивим вођством од 3:0. Голове су постигли Радоја у 5, Радаковић у 6. и Вујовић у 18. минуту и чинило се да победа неће доћи у питање. Међутим, Пољаци су најпре смањили вођство, а онда је Ђорђе Радаковић добио за три минута два жута и директни црвени картон, а тим „Фирме ЗК Гржибовице“, из пенала који је том приликом досуђен, стигао је на гол заостатка. Уследила је грчевита одбрана српске екипе с човеком мање у пољу у наредних пет минута, да би у финишу ипак она додала гас и другим голом Вујовића у 32, а онда и Остојића у 39. и Бурсаћа у 40. минуту, стигла до тријумфа и првог места у групи.

Фото ЕМФ 2023
Фото: ЕМФ 2023

У осмини финала ривал Градској Пивници била је екипа Магуфане из Атине, шампион Грчке. Овог пута, нажалост, екипа из Српске Атине није успела да начини корак више и уђе у четвртфинале. Грци су добили прво полувреме с великих 3:0, а у наставку су ту предност и повећали. Тек онда је Вуканић (34. минут) постогао први, а минут касније Остојић други гол за наш тим. Грци су реаговалии још два пута савладали нашег голмана, а у 40. минуту Бурсаћ је само ублажио пораз на 3:5. Екипа из Србије на крају је заузела високо 9. место у овогодишњем издању ЕМФ Лиге шампиона.

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE