PRAVILNIK

PRAVILNIK

MINIFUDBAL SRBIJE

5+1 i 4+1

Upoznavanje i ciljevi lige

           Minifudbal u Novi Sadu (Srpska Federacija Minifudbala) je osnovan 10.oktobra 2010. godine sa ciljem da omasovi mali fudbal (minifudbal), kao poseban sport i da promoviše sportski duh i ovaj vid takmičenja kao i zdrav način života. 

Vest o ligi se ubrzo proširila gradom , kao i celom Srbijom, interesovanje je skočilo i liga je postala najmasovnija i najorganizovanija liga (ovog tipa) na Balkanu, sa preko 2000 registrovanih amaterskih igrača, koji igraju u preko 100 timova, u 6 fudbalskih liga u muškoj i ženskoj konkurenciji.

           Cilj ovog takmičenja je da svi rekreativci, polu-profesionalci, odnosno svi oni koji vole minifudbal učestvuju i pomognu nam da razvijamo i unapređujemo ligu svakog dana. Da uživamo u sportu, dobrom druženju i da napravimo promocija minifudbala na međunarodnom planu. Iz ovih razloga smo  stava da poenta lige nije u novčanim nagradama, nego da je najvažnije da se poštuje protivnik, “fair play” i sport kao takav. Nagrade su pehari, medalje, kao individualna priznanja.

MINIFUDBAL  TAKMIČENJA  

            Sportsko udruženje “Vojvođanska Asocijacija Minifudbala” je punopravni član “Srpske Federacije Minifudbala” preko koje je takođe članica “Evropske Federacije Minifudbala” , što znači da naše najboljeplasirane ekipe učestvuju na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima.  Prvenstvo Srbije  u minifudbalu se svake godine održava u drugom gradu ( Beograd, Niš, Šabac, Čačak, Novi Sad, Kragujevac, Subotica). Najbolje ekipe sa prvenstva Srbije kvalifikuju se za EMF Ligu  Šampiona i EMF Evro kup gde se takmiče sa najboljim timovima Evrope, dok pobednik prvenstva Srbije ima priliku da kao reprezentacija Srbije učestvuje na Evropskom prvenstvu u minifudbalu, koje se svake druge godine održava u nekoj od evropskih zemalja (Mađarska, Ukraina, Češka, Slovačka). Do sada su naši timovi ostvarili velike uspehe na međunarodnim takmičenjima. Učestvovali smo na tri Evropska prvenstva (Brno 2018, Kijev 2019, Košice 2023) i  dva Svetska prvenstva (Pert 2019, Emirati 2023) u minifudbalu, gde je trenutni ranking Srbije 9.mesto na WMF ranking listi. Reprezentacije Srbije može da se pohvali srebrnom medaljnom, osvojenom na vrlo jakom međunarodnom turniru odigranom u Azerbedžanu (Baku-u) u organizaciji Svetske Minifudbal Federacije (WMF-a), dok je drugu medalju na međunarodnim takmičenjima za Srbiju, osvojila je naša ženska reprezentacija na Svetskom prvenstvu u Kijevu 2021. godine, zauzevši 3. mesto. Takođe naši timovi su učestvovali na raznim međunarodnim turnirima u minifudbalu, za sada bez većih rezultata.

OPŠTE ODREDBE

              Učesnici Lav Lige Novi Sad su dužni da se pridržavaju uslova i odredbi ovog pravilnika.  Lav LIGA Novi Sad zadržava pravo da izmeni i dopuni pravilnik, s tim da će se sve izmene objaviti na svojoj web stranici ili na svojoj facebook stranici “Lav LIGA Novi Sad”. Sve odluke komisije minifudbala Vojvodine u vezi sa ovim pravilnikom su konačne, a isključivo parvo na tumačenja istih zadržava komisija.
              U slučaju nastanka materijalne štete od strane ekipe ili pojedinca, ista se mora nadoknaditi. Kapiten (organizator ekipe) ekipe svojim potpisom na prijavi (ili elektronskom prijavom, porukom) garantuje da su svi igrači sa spiska zdravi i sposobni za nastup, i da na turniru nastupaju po sopstvenoj želji i na sopstvenu odgovornost.

               Ispunjavanjem prijave, igrači sami preuzimaju odgovornost za eventualne povrede nastale na terenu i pored terena za vreme trajanja utakmice, čime se organizacija ograđuje odgovornosti za iste. U slučaju teže povrede igrača, kapiten ekipe je obavezan o tome pismeno obavijestiti dežurnog zdravstvenog radnika najkasnije 45 minuta po završetku utakmice, odnosno napuštanja prostora predviđenog za odigravanje utakmica. Za sve nesporazume koji se ne mogu rešiti u obostranom interesu, nadležan je sud u Novom Sadu.

             Dodela, pehara, medalja, individualni priznanja, kao i ceremonije dodele je predviđena  nakon završetka svih utakmica lige. Uz dodelu pehara i medalja ,dodeljuju se i diplome za najbolje pojedince (igrače, golmane
i strelce), kao i “
fair play” nagrada za najbolju ekipu.

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE