Novi SAd 2019

EKIPA TIPEX AS IZ NOVOG SADA JE POBEDNIK MINIFUDBAL KUPA SRBIJE

Srbija je dobila novog šampiona u minifudbalu. To su momci iz ekipe „Tipex As“ iz Novog Sada. Oni su u finalu pobedili ekipu „Dedim“ iz Beograda posle boljeg izvođenja penala, te na taj način sprečili Beograđane da odbrane titulu osvojenu prošle godine u Šapcu. Za najboljeg igrača , kao i strelca šampionata proglašen je bivši igrač Partizana Rade Veljović iz ekipe Dedim Beograd.

U regularnom delu izuzetno kvalitetne utakmice između ove dve ekipe rezultat je bio 2:2. Prema minifudbal pravilima odmah se pristupilo izvođenju penala, nakon kojih su kao pobednici izašli momci iz ekipe „Tipex As“ rezultatom 2:0. Viđen je jako kvalitetan fudbal, majstorije minifudbala koje su nam pružili istinski majstori fudbalske igre. Ekipu Dedima su predvodili bivši igrači Crvene Zvezde i Partizana Dejan Milovanović, Aleksandar Luković, Nikola Miajlović, kao i gore pomenuti Rade Veljović

Za ekipu šampiona Srbije Tipex As nastupali su: Filip Vuković, Marko Đaković, Milivoje Jovičić, Đorđe Celin, Nebojša Desnica, Lazar Letić, Čedomir Tomčić, Nemanja Crnoglavac, Milan Čičić, Veselin Guberinić, Goran Nedić i Ivan Štokić. Ekipu je sa klupe predvodio Nikola Pavlović.  Posebno se zahvaljujemo našem proslavljenom reprezentativcu Milošu Krasiću, koji je došao da uveliča ovu smotru minifudbala,te izveo početni udarac na utakmici i dodelio prelazni pehar najboljoj ekipi Srbije u 2019. godini. Miloš Krasić je promoter minifudbala Srbije.

Po prvi put smo dobili i šampiona Srbije u Biznis kupu. U konkurenciji 8 timova iz četiri grada, slavila je ekipa  „Devoteam“ iz Novog Sada, koja je u finalu pobedila ekipu „Apatinske Pivare“ sa 1-0. Za najboljeg igrača proglašen je Miloš Ivković iz ekipe Devotema. Podsećamo da pravo nastupa za ekipe na Biznis kupu Srbije imaju samo zaposleni igrači tih kompanija.

Takođe se zahvaljujemo i generalnom sekretaru Svetske Minifudbal Federacije, gospođi Zorici Hofman, koja je došla i uručila pehar prvog šampiona Srbije u minifudbalu za devojke, a to je ekipa „Tika Taka“ iz Novog Sada, koja je u finalu savladala ekipu „DOK“ iz Šapca sa 4-1. Ovo je zvanično prvo prvestvo Srbije u minifudbalu u ženskoj konkurenciji na kome su učestvovale 4 ekipe, DOK iz Šabca, Heroji iz Beograda, ekipa Wesly takođe iz Beograda i šampionke Srbije ekipa Tika Taka iz Novog Sada.

Po svemu viđenom, možemo slobodno reći da je vikend minifudbala u Novom Sadu bio pravi užitak za zaljubljenike minifudbala i da jedva čekamo da se svi ponovo vidimo na narednom minifudbal kupu Srbije 2020. godine. Na Minifudbal kupu Srbije u Novom Sadu učestvovalo je najboljih timova minifudbala 12 iz cele Srbije. Na Biznis kupu Srbije 8 timova, dok na je na Minifudbal kupu Srbije za dame, učesvovale 4 ekipe. 

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE