WMF WORLD CUP 2023

KADA NEĆE, ONDA NEĆE ! Srbija propustila ogromnu šansu, Rumunija prvak Sveta u minifudbalu 2024!

Rumunija je posle boljeg izvođenja penala sa 13-12 u finalu dostojno Holivudskog filma savladala reprezentaciju Kazahstana i tako prvi put u svojoj istoriji postala prvak Sveta u minifudbalu! U regularnom delu utakmice bilo je 2-2, a u produžecima nije bilo golova. Reprezentacija Mađarske zauzela je 3. mesto i zasluženo se kući vratila sa bronzom!

Što se naše reprezentacije tiče Mađari su predstavljali nepremostivu prepreku! Reprezentacija Srbije okončala je učešće na Svetskom prvenstvu koje se odigrava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 26. oktobra do 4. novembra 2023. godine. Naši reprezentativci su nastupili u Grupi H, gde su za protivnike imeli selekciju Libije u prvom kolu i protov koje su zabeležili trijumf rezultatom 5:4, da bi u narednoj rundi odmerili snagu sa selekcijom Portugalom, a navedeni duel okončan je porazom „Orlova“ rezultatom 2:3. Ključni duel na takmičenju reprezentativci Srbije su odigrali u trećoj takmičarskoj rundi protiv izabrane selekcije Mađarske.

Imala je reprezentacija Srbije svoje šanse koje nisu iskorišćene, kao u susretu sa Portugalcima. Lopta jednostavno nije htela u mrežu i kada se tako nešto dogodi, kazne je neizbežna. Ona je usledila u poslednjim trenucima meča, čime su Mađari zabeležili trijumf i grupno takmičenje okončali na prvom mestu sa maksimalnih devet osvojenih bodova. Drugoplasirani Portugal osvojio je šest, dok su naši reprezentativci zauzeli treću poziciju u grupi sa tri boda osvojena u duelu protiv Libije koja je takmičenje završila bez bodova.

Izabranici selektora Desnice su u meč sa Mađarima ušli čiste glave svesni da nemaju šta da izgube, s obzirom su svi u našem taboru očekivali pobedu i plasman u osminu finala. Ova reprezentacija je na okupu već pet, šest godina i sa par novih igrača očekivao se visok plasman. Sreća ovoga puta nije bila naš svezink ni sa čuvenom kockicom, ali ne treba sada razmišljati šta bi bilo. Ovi momci zaslužuju svu podršku, a selektoru Desnici ostaje samo da svede utiske i da ekipu pripremi za naredno takmičenje koje čeka reprezentaciju. U pitanju je Evropsko prvenstvo gde se očekuje da će opravdati poverenje i, kako se kaže, osvetlati obraz nacije.

Reprezentaciju Srbije u minifudbalu predstavljali su:
Golmani: Nemanja Buzadžija i Dušan Vojvodić;
Odbrana: Čedomir Tomčić, Nemanja Žeravica, Aleksa Barać, Marko Živkucin, Đorđe Celin i Goran Nedić ;
Napad: Zarije Gojković, Luka Sili, Milan Čičić, Marko Novaković, Veselin Guberinić i Aleksandar Ignjić.
Stručni štab: Nebojša Desnica (glavni trener), Đuro Latković i Miljan Krivokapić (pomoćnici trenera), Dušan Radojičić (tehnički direktor), Rajko Andrić (direktor reprezentacije) i Siniša Milanov (predsednik Srpske Federacije Minifudbala).

Predsednik Srpske Federacije Minifudbala Siniša Milanov nije krio razočarenje:
„Ja sam lično jako razočaran. Očekivali smo medalju, ali nisam ni slutio da ćemo sa dva poraza u grupi završiti takmičenje. Ova generacija je na okupu skoro sedam godina i smatrao sam da možemo do same završnice. Poznajemo se dobro i uklopili smo mladost i iskustvo, ali se ipak ispostavilo da to nije dovoljno. Šta je tu je, očekuje nas Evropsko prvenstvo 2024. u Sarajevu, gde želimo da podmladimo ekipu i povedemo računa o fizičkoj spremi i disciplini igrača. Kada budemo imali više informacija bićete blagovremeno obavešeni. „

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE