ДВОСТРУКО СЛАВЉЕ НОВОСАЂАНА!

Током протеклог викенда, Крагујевац је био престоница српског минифудбала. Под окриљем Српске асоцијације у овом спорту, у Спортском центру „Викторија“ одигран је завршни турнир Купа Србије, који је окончан двоструким слављем Новосађана, екипа Лаптоп сервиса БЗЦ и Градске пивнице Нови Сад, које су се састале у сусрету за прво место. Успешнији је био Лаптоп сервис БЗЦ, који је после веома занимљиве борбе, славио резултатом 3:2.

Фото САМФ: Лаптоп сервис БЗЦ, шампион Србије
Фото: Лаптоп сервис БЗЦ

Иначе, учесници су у срцу Шумадије наступили у две категорије, односно у оквиру Минифудбал kупа Србије и Бизнис kупа Срbije, такмичења у којем право наступа имају само компаније и њихови запослени. Екипа Лаптоп сервис БЗЦ била је најбоља и други пут освојила ово престижно такмичење. У финалу је савладала своје суграђане из тима Градске Пивнице, који су на општи је утисак, стекли можда и највеће симпатије гледалаца у Крагујевцу. Оно што је било јасно уочљиво, јесте чињеница да екипе из Новог Сада одскачу по организацији, али и квалитету саме игре. То, међутим, не треба да чуди, јер на подручју Српске Атине већ неколико година постоји добро организовано такмичење у минифудбалу и то кроз неколико такмичарских рангова.

Фото САМФ: Градска Пивница Нови Сад

Капитен футсал репрезентације Србије Милош Симић уручио је одличја најуспешнијим појединцима и екипама. За најбољег играча проглашен је Марко Вујовић из Градске пивнице, који наступа и за ФК Кабел, односно Клуб малог фудбала Нови Сад. Најбољи голман био је Душан Војводић из Лаптоп сервиса БЗЦ, а његов саиграч Александар Игњић постигао је највише голова. Финалисти су стекли право да представљају нашу земљу на завршном такмичењу на европском тлу, у организацији ЕМФ, које ће се током септембра одржати у Румунији, у конкуренцији око 60 екипа са читавог Старог континента.

Фото САМФ: Девотеам победник Бизнис купа Србије

Четврту годину узастопно, победу у оквиру Бизнис купа Србије остварила је екипа новосадског Девотима, која је у финалу била боља од крагујевачког УВС 193 и
славила такође резултатом 3:2. Перјаница победника, Михајло Јовановић, изабран је за најбољег играча, Стефан Јовановић (УВС 193) био је најбољи чувар мреже, а Милош Кочић (Мајнд) истакао се као најефикаснији играч турнира. Завршница овог такмичења у међународној конкуренцији одржаће се, такође у септембру, у турској Анталији, где би требало да се појаве Девотим и УВС 193 .

Фото: Марко Вујовић
Фото: А. Игњић
Фото: Д. Војводић

У знак захвалности, Милош Костић и Марко Попадић, организатори и руководиоци такмичења у Крагујевцу, уручили су Синиши Миланову, директору такмичења на подручју Војводине, плакету за допринос у развоју и афирмацији минифудбала у Србији. Плакетама су награђени и арбитри који су делили правду у Крагујевцу, били су то Драган Мајкић, Жарко Радин, Синиша Стефановић и Братислав Динић, а захвалнице су припале и свима који су у одређеном де-лу учествовали у организацији завршног турнира, на којем је наступило 18 екипа.

Дневник 22.06.2023. А. Предојевић

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE