U glavnom gradu Bosne i Hercegovine ivučene su grupe za Evropsko Prvenstvo u minifudbalu, koje će se igrati od 01. do 08. jua u Sarajevu. Reprezentacija Srbije svrstana je u grupu E sa selekcijama Bugarske, Gruzije i Portugalije.

TIm Bugarske je svkako među favoritima za najviši plasman na EP, pošto su na prethodnom prvenstvu bili bronzani. Veliki dužnik naših momaka je selekcija Portugalije, koja nas je eliminisala na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima rezultatom 3-2.

Sve u svemu, grupa je zahtevna, ali Nebojša Desnica, selektor Srbije nije krio optimizam, istakavši da će prva utakmica sa Gruzijom biti ključna za dalji tok događaja. Spisak igrača biće objavljen 15. aprila, a nije tajna da će ubojiti tandem srpskog tima, GuberinićTomčić, biti pojačan Aleksandrom Zolnajićem iz Hajduka (Divoš), kao i iskusnom Slobodanom Novakovićem, kapitenom Kabela (Novi Sad).

Srbija se već dugo nalazi u samom vrhu evropskog i svetskog minifudbala, naglasio je Siniša Milanov, predsednik Srpske Federacije Mnifudbala, a prilika da to i dokažemo bilo bi osvajanje jedne od medalja na predstojećem Evropskom Prvenstvu, iako je konkurencija izuzetna i sve ekipe u Sarajevo stižu sa veoma velikim ambicijama. Ovaj sport je u velikoj ekspanziji u Evropi.

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE