Foto: Srpska Asocijacija Malog Fudbala

Reprezentacija Srbije u subotu putuje put Azerbejdžana, gde će od 1. do 6. maja igrati na internacionalnom turniru Svetske Minifudbal Federacije. Ovaj turnir je generalna proba naše reprezentacije pred Svetsko prvenstvo u minifudbalu, koje se ove godine igra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Naša selekcija izborila je direktan plasman na svoje drugo Svetsko prvensvo zauzevši 9. mesto na prehodnom Evropskom Prvenstvu u Slovačkoj 2022. godine. Naš tim je na Evropskom prvenstvu zauzeo prvo mesto u vrlo jakoj grupi E, ispred Češke Republike, Francuske i Moldavije, da bi potom nesrećno ispao od selekcije Mađarske u 1/8 finala, regularno 1:1, posle penala 5:4.

Foto: Azerbaijan Minifutball Federation

Tim je podmlađen i može se reći da će nas u Baku-u predstavljati spoj mladosti i iskustva. Selektor Nebojša Desnica opredelio se za sledećih 14 igrača, golmani: Nemanja Buzadžija, Dušan Vojvodić i Siniša Milanov, odbrana: Đorđe Celin, Aleksa Barać, Marko Renić, Nikola Tomić, sredina: Goran Nedić (kapiten), Zarije Gojković, Veselin Guberinić, Nemanja Kisić, Čedomir Tomčić, napad: Dušan Pećić, Aleksandar Ignjić. Ubojiti tandem Celin, Tomčić, Guberinić i ovoga puta će biti glavna perjanica našeg tima, dok su velika očekivanja i od debitanata Marka Renića i Nemanje Kisića.

Foto: AMF

Naša reprezentacija nalazi se u Grupi A, gde su još domaćin, aktuelni Evropski šampion reprezentacija Azerbejdžana, bivši svetski i evropski šampion reprezentacija Češke, reprezentacije Italije i Gruzije. Grupu B čine reprezentacije Francuske, Kazahstana, Južne Afrike i Ukrajine.

Prvu utakmicu Srbija igra u ponedeljak 01.maja u 12:00 protiv selekcije Gruzije. Sve utakmice direktno će prenostiti Sport Klub na svojim kanalima.

Soskanal.net

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE