Na skupštini Evropske Minifudbal Federacije (EMF) održanoj 20. novembra 2023. godine u Sofiji (Bugarskoj) jednoglasno je potrvđeno domaćinstvo grada Sarajeva (BIH) za naredno Evropsko prvenstvo u minifudbalu. Delegaciju Srbije predstavljao je Siniša Milanov, novoizabrani predsednik Srpske Federacije Minifudbala.

Početak Evropskog prvenstva zakazan je za 01. jun, a novog šampiona Evrope dobićemo u nedelju 09. juna 2024. godine. Na pomenutom takmičenju učestvovaće 24 najboljeplasirane reprezentacije iz Evrope, a po trenutnom rankingu reprezenzacija Srbije se nalazi u drugom šeširu pred žreb.

Sa zadovoljstvom objavljujemo da je direktor reprezentacije Rajko Andrić produžio ugovor sa selektorom Nebojšom Desnicom. Ugovor je produžen na godinu dana, a ambicije tima su direktan plasma na predstojeće Svetsko prvenstvo. Takođe, očekuje nas smena generacije i neizbežno podmlađivanje tima.

Na predhodnom Evropskom prvenstvu u Košicama (Slovačkoj) naša reprezentacija zauzela je visoko 9. mesto i na taj način direktno izborila plasman na Svetsko prvenstvo. U Evropskim krugovima minifudbala, naša selekcija važi za trvd tim i potencijalnog favorita iz senke, što naravno ponovo treba dokazati na terenu. Reprezentaciji Srbije je ovo peto učešće na Evropskom prvenstvu, a najbolji uspeh ostvarila je 2017. godine zauzevši 5. mesto u Kijevu (Ukrajni).

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE