Završen je žreb za predstojeće Svetsko prvenstvo

20. juna 2023. u Ras Al Kaimahu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima završen je žreb za predstojeće Svetsko prvenstvo u minifudbalu. Reprezentacija Srbije na osnovu predhodnih rezultata, nalazila se u drugom šeširu sa Amerikom, Francuskom, Tunisom, Bugarskom, Gvatamalom, Kazahstanom i Ukrajinom. Drugi šešir je našoj reprezentaciji omogučio nešto lakšu grupu.

Svetsko prvenstvo će se igrati od 26. oktobra do 05. novembra u već pomenutom Ras Al Kaimahu. Naša reprezentacija se nalazi u grupu H, gde je nosilac grupe reprezentacija Mađarske, a tu su još Libija i Portugal. Grupa svakako nije za potcenjivanje, ali možemo reći da je naš tim imao sreće. Srbija debituje u petak 27.oktobra u 12:15 protiv reprezentacije Libije, dok sledeći meč igra u ponedeljak 30.oktobra u 21:45 protiv reprezentacije Portugala. Odlučujuću utakmicu za prolazak u osminu finala naša reprezentacija igra protiv reprezentacije Mađarske u sredu 01.novembra u 00:15. 

Selektor Nebojša Desnica na širi spisak i pripreme reprezentacije pozvao je sledeće igrače: golmani: Nemanja Buzadzija, Dušan Vojvodić, odbrana: Đorđe Celin, Aleksa Barać, Marko Živkucin, Aleksandar Zolnajić, Nemanja Žeravica, Nikola Tomić, sredina: Veselin Guberinić, Dušan Pećić, Zarije Gojković, Nemanja Kisić, Čedomir Tomčić, Goran Nedić, Zoran Rakić, napad: Milan Čičić, Marko Novaković, Aleksandar Ignjić. Put Ujedinjenih Arpskih Emirata uputiće se 15 najboljih, a konačan spisak saznaćemo početkom oktobra.

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE