Фаворити се већ издвојили

Фото: Еуро Бизнис Куп 2022

ИТ лига Новог Сада у малом фудбалу основана је 2014. године, а њени идејни творци били су Игор Комино и Марко Марковић. За протеклих девет година, екипа Девотима била је доминантна у овом такмичењу, у којем је освојила пет титула првака и један трофеј купа. Уз
то, актуелни је победник Бизнис купа Србије и ове године у Крагујевцу браниће трофеј.

Међутим, у прошлој сезони владавину ове екипе прекинуо је Континентал, који је освајањем титуле наговестио дола зак неког новог времена. Због тога, с великом дозом сигурности, може да се каже да ће ова сезоне бити веома интересантна, можда и најзанимљивија до сада. Уз два састава која смо издвојили, у конкуренцији за највиши пласман нашли су се и Наовис, који је у прошлој сезони освојио ИТ куп, као и Кодолис, односно Шнајдер Електрик.

Фото: Еуро бизнис куп 2022

У дербију минулог кола, екипа Континтала савладала је Кап Кејд резултатом 3:1 (1:1), головима Светозара Заркића у 17 и Немање Петковића у 34. и 38 минуту. Једини гол за Кап Кејд, већ у првом минуту, постигао је Урош Теофаловић. Иако је ривал стигао до експресног вођства, Континетал је стрпљиво наметао свој стил игре, стезао обруч око риваловог гола и онда, головима Петковића, иначе и играча утакмице, стигао до вредних бодова.

Фото: Минифудбал Војводине

За екипу Континентала играли су: Душан Роксандић, Никола Марић, Љубиша Митровић, Милан Нешковић, Марко Јанковић, Немања. Петковић, Светозар Заркић и Фрања Бенчић, док су углед Кап Кејда бранили Владимир Калајџић, Давид Салатић, Дамјан Гогић, Михајло Варга, Урош Теофаловић, Владан Филиповић, Александар Швич и Срђан Бркић. Утакмицу је судио Душан Петковић.

Дневник 20.04.2023
А. Предојевић

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE