Dometi su bili veći, ali…

Reprezentacija Srbije u minifudbalu poražena je u osmini finala Evropskog prvenstva u Slovačkoj od selekcije Mađarske nakon penala.

Komšije – komšijski, na ravne časti. Dobra utakmica, sa velikim brojem prilika na obe strane koja je posle 1:1 u regularnom delu rešena nakon izvođenja penala.

EMF Euro 2022

Imala je Srbija svoje šanse u prvom poluvremenu, ali će ono ostati upamćeno po povredi defanzivca Alekse Baraća koji je u bolovima napustio teren. I, baš kao i u nekim prethodnim mečevima, po startu drugog dela igre – Srbija prima gol. Bilo je to poprilično jeftino. Izveden je aut, a loptu je glavom Juhaš sproveo u mrežu. Srbija je potom krenula na sve ili ništa, jer drugog izbora nisu imali. Prilike su se nizale, bile i one kolosalne, da bi Čedomir Tomčić iz lepe akcije smestio loptu iza leđa odličnog golmana Bense Tajtija.

EMF Euro 2022

Mogli su Mađari do trijumfa, dva puta su pogađali okvir gola koji je branio Buzadžija, a i sam naš čuvar mreže mogao je da se upiše preko čitavog terena, ali nije bio dovoljno precizan da pogodi praznu konstrukciju. I, sve je rešeno posle penala.

Čićić je bio jedini koji je promašio za naš tim, dok su Mađari bili precizni u svakoj od serija i tako su izborili četvrtfinale gde će igrati sa boljim iz  duela Crna Gora – Kazahstan.

Sportske.net

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE