ПРЕД ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У МИНИФУДБАЛУ, У КРАГУЈЕВЦУ 17. И 18. ЈУНА

Пред скори почетак Првенства Србије у минифудбалу, 17. и 18. јуна, настављенаје Лав лига Војводине, а дерби кола одигран је између екипа Градске Пивнице и екипе Рубина. Победа од 2:0 припала је Градској Пивници, иначе лидеру на табели, која има максимални учинак после 10 одиграних сусрета.

 

Фото: Градска Пивница Нови Сад

Повела је Пивница у 12. минуту, голом Дамира Чеховића и резултатом 1:0 отишло се на одмор. Наставак су обележили константни напади Рубина, па је голман Стефан Глигоријевић био на великим искушењима, али је успео да, често и правим бравурама, сачува предност свог тима. Када то није пошло за ногом ривалу, у 32 .минуту Пивница је казнила његове промашаје и ,спектакуларним поготком Стефана Радоје, повисила предност на 2:0, што је био и коначам исход дербија.

За екипу Градске Пивнице наступили су: Стефан Глигоријевић, Марко Вујовић, Дамир Чеховић, Стефан радоја, Јован Вуканић, Слободан Вуковљак и Мирсад Хајризи, док су боје Рубина бранили: Дејан Дворжак, Илија Миловановић, Ненад Јањић, Александар Петровић, Михајло Малгочевић, Милан Латковић, Ђорђе Илчешлин, Бранислав Малешевић, Никола Мишчевић и Љубомир Крстић.

Иначе државно првенство у минифудбалу ове године одржава се у Крагујевцу 17. и 18. јуна, а Нови Сад ће на њему имати пет представника. То су Градска Пивница Нови Сад, Лаптоп сервис БЗЦ, Сириус, Вулкан Каћ и екипа Црвених Ђавола. Највећи војвођански град дефинитивно је постао водећа средина у Србији, када је овај спорт упитању, а у прилог томе иде и податак да су у последњих шест година, чак четири титуле првака завршиле у Српској Атини. И овога пута за највеће фаворите такмичења у Шумадији важе Лаптоп сервис БЗЦ и Градска Пивница Нови Сад, којој је по неписаном правилу, увек недостајала тек нијанса да се окити титулом шампиона Србије.

Дневник 30.05.2023. Александар Предојевић

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE