DVE TITULE ZA BEOGRAĐANE, VELIBOR DUNJIĆ BLOK 21 NOVI JE ŠAMPION SRBIJE U MINIFUDBALU

Proteklog vikenda 15. u 16. juna u Novom Sadu na terenima Sokolskog doma u centru Novog Sada odigrano je državno prvenstvo u minifudbalu, popularni Minifudbal kup Srbije. Takmičenje je po treći put organizovano u glavnom gradu severne srpske pokrajne, a potpunu dominaciju ovoga puta krunisali su Beograđani, sa osvojene dve titule.

U najjačoj konkurenciji na Minifudbal kupu Srbije, titula šampiona Srbije zasluženo je otišla u ruke beogradske ekipe Velibor Dunjić blok 21. Beograđani su posle dužeg vremena vratili pehar u glavni grad Srbije i pokazali kakav je kvalitet malog fudbala u glavom gradu Srbije.

Drugo mesto i srebrno odličje zauzela je ekipa Kao Fudbal iz Beograda, koja je u finalu poražena sa 5-2, dok je u borbi za treće mesto uspešnija bila ekipa KMF Vukovi i tako su sva priznanja završila u Beogradu. Ekipe iz BALF Beograd krunisale su totalnu dominaciju na ovogodišnjem minifudbal kupu Srbije.

Takođe na novoosnovanom IT kupu Srbije, takmičenju u kome pravo nastupa imaju samo IT kompanije i njihovi zaposleni naslov šampiona pripada ekipi IMP Beograd, koja je u više nego zanimljivom finalu savladala novosadsku ekipu Devoteam iz Novog Sada sa 4-3.

U borbi za treće mesto i bronzanu medalju, ekipa Fazi iz Niša savladala je novosadsku ekipu CyberLab. Za najboljeg igrača prvog IT kupa Srbije proglašen je Marko Ljubić iz ekipe Devoteam, dok je za najbollje golmana proglašen Nemanja Nešić iz ekipe IMP Beograd. Najbolji strelac turnira je Ivan Milošević takođe iz kompanije IMP Beograd. 

Čast Kragujevca odbranila je ekipa UVS 193, koja se posle dva izgubljena finala u Biznis kupu Srbije zaredom, konačno okitila zlatnim odličjem. U finalu savladana je novosadska ekipa Parking servis sa 4-2. Treće mesto u biznis konkurenciji zauzela je ekipa SET Šabac.

Najbolji igrač Biznis kupa Srbije je Marko Vujović iz ekipe Parking servis Novi Sad, dok je Luka Vranić iz ekipe UVS 193 iz Kragujevca postigao najviše golova. Takođe još jedan kragujevčanin se okitio individualnim priznanjem, a to je Filip Radovanović, on je jednoglasno prograšen za najboljeg golmana turnira.

U konkurenciji dama jedino zlato na ovogodišnjem Minifudbal kupu Srbije za Novi Sad donele su devojke iz MFK Novi Sad, koje su u finalu sa ubedljivih 7-1 savladale ekipu United iz Jagodine. U utakmici za treće mesto ekipa Fakultet sporta iz Beograda savladala je Borac iz Čačka sa 2-0 i okitila se bronzom. Za najbolju igračicu turnira proglašena je Nikolina Batinić iz ekipe MKF Novi Sad.

Maratonski po visokim temperaturama odigrane su 44 utakmica, a naticale su se najbolje ekipe iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Šapca i Niša. Možemo sa zadovoljstvo da konstatujemo da je minifudbal u Srbiji u strahovitom razvoju i da Srpska federacija minifudbala konačno pokriva celu teritoriju Republike Srbije, sa preko 400 registrovanih klubova minifudbala u svim krajevima Srbije i preko 6000 aktivnih igrača.

Dugujemo veliku zahvalnost kompaniji Tehnomedia iz Zaječara, inače ponosnom generalnom sponzoru Minifudbal kupa Srbije. I dalje gradimo novi tim, koji će u narednom periodu voditi Srpski minifudbal.

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE