Neverovatan uspeh Novosađana na međunarodnom turniru u minifudbalu!

Bratislava se pokazala kao odličan domaćin međunarodnog turnira u minifudbalu, koji se igrao od 25. do 29. septembra, gde su pravo natupa imali igrači do 25. godina starosti. Našu zemlju predstavljale su dve vrlo mlade ekipe iz Novog Sada, tim Cord Ips i tim Nedobitni, koje su kroz takmičenja u Lav Ligi Vojvodine izborile plasman na ovaj turnir. Ekipa Nedobitni nije se najbolje snašla na otvaranju turnira i dobijene utakmice gubi sa 2-1 od Rumunskog i Mađarskog tima, dok na kraju grupne faze takmičenja gubi i poslednju utakmicu grupe B od Slovačke ekipe sa 4-0.

Foto: Cord Ips Srbija

Ekipa Cord Ips predvođena selektorom seniorske reprezentacije Srbije u minifudbalu Nebojšom Desnicom, napravila je veliko iznenađenje na startu takmičenja i sa 4-1 savladala Rumunsku ekipu, koja je važila za velikog favorita. Miloš Sekulović bio je dvostruki strelac za naš tim, dok su po jedan gol postigli Stevan Obradović i Radovan Anušić.

Posle fantastičnog starta usledio je i hladan tuš za tim Cord Ips-a, koji je na ovom takmičenju branio boje Srbije. Poraz u drugom kolu grupe A, od Bugarkog tima sa 3-1, strelac za naš tim ponovo je bio Miloš Sekulović.

Poslednja utakmica grupne faze takmičenja i protivnik domaća ekipa iz Slovačke. Dugo je rezultat na semaforu bio u korist domaćina, ali naši igrači su mirnom i disciplinovanom igrom izborili nerešen rezultat 2-2, koji im je bio dovoljan za prolazak među 16 najboljih. U strelce su se upisali Stevan Obradović i kapiten Vuk Šurlan.

Foto: Nedobitni Srbija

U osmini finala videli smo apsolutnu dominaciju našeg tima, koji je bukvalno razbio Mađarsku ekipu. Precizan je ponovo bio Stevan Obradović, međutim rezultat na semaforu je pokazivao 1-1 i usledili su penali. Tu na scenu stupa sjajni Aleksa Strajnić i sa dve odbrane vodi svoj tim među osam najbolji.

Četvrtina finala i protivnik je ponovo bila domaća ekipa iz Slovačke. Kolike su simpatije stekli, kao najmlađa ekipa na turniru, govori u prilog podrška koju su imali u sred Bratislave. Hrvati, Estonci, Slovenci, Bugari, pa čak i po koji Slovak bodrili naš tim, koji je na krilima tog entuzijazma brzo poveo sa 2-0, golovima Stefana Sebastijana i Stevana Obradovića. Delovalo je nestvarno i činilo se da je polufinale blizu. Međutim brzim golovima korpulentnog Slovaka rezultat je izjednačen na 2-2. Ponovo se ušlo u penal seriju, gde su ovoga puta imali manjak sreće i samopouzdanja, a konačan rezultat je 5-4, za Slovački tim.

Slovačka ekipa je potom osvojila ovaj prestižni međunarodni turnir, a ekipa Cord Ips je učešće završila na visokom petom mesto. Boje ovog tima branili su golman Aleksa Strajnić, kapiten Vuk Šurlan, najbolji strelac ekipe Stevan Obradović, Radovan Anušić, Stefan Sebastijan, Miloš Sekulović, Veljko Trivunov, Stefan Ranisavljev, Luka Pejić, kao i Nikola Kartalija.

Minifudbal Srbije
MINIFUDBAL SRBIJE